Acer Aspire 3 A315-41G-R6K8, laptop cu Ryzen 5 și Vega 8

Acer Aspire 3 A315-41G-R6K8 arată ca și restul doar că la interior avem un hardware nou și eficient. Discutăm de noua generație de procesoare de la AMD care a ajuns și pe această platformă. Acest Ryzen 5 poate fi comparat cu un i5 cu 4 nuclee, iar placa video integrată numită Vega 8 e mai bună decât cea Intel. Totuși, pentru a vă bucura de jocuri, aș recomanda o placă video cu memorie dedicată. Sunt și astfel de laptopuri, dar nu cheltui prea mult pe ceva ce nu veți folosi. Puteți investi mai mult într-un SSD dacă nu vă interesează spațiul mare de stocare.

Din anumite puncte de vedere, aș putea să spun că e un model multimedia. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Pot spune că și AMD vine cu soluții multimedia bune, dar acest Ryzen 5 2500U nu e singurul. Chiar aș vrea să vă ce alternativă oferă AMD la noul i7 de gaming pentru că acela e un Six Core.

Pe astfel de laptopuri avem nevoie de componente office performante, pentru o autonomie bună sau poate că-l veți folosi fără baterie (ținut în priză tot timpul). Spațiul de stocare mare e tipic pentru multe laptopuri, pentru ca voi să puteți stoca cât mai multe fișiere. Mai există alternativa cu SSD dacă vreți ca totul să se miște mai rapid, dar nu sunteți interesați de spațiu atât de mult.

Păreri pro și contra

Tot mai multe laptopuri au un ecran cu o rezoluție FHD pentru ca imaginea să devină mai detaliată, însă și panelul e foarte important. Autonomia e mai mare la modelele office pentru că nu se mai comută pe placa video dedicată atunci când rulați conținut video, însă depinde și cât de solicitat e laptopul. Excelează la capitolul conectivitate și se vede pe lateral că are ieșire HDMI pentru a conecta un monitor sau TV generos.

Acer Aspire 3 A315-41G-R6K8 înlocuiește fără nici o problemă un laptop mai vechi și chiar un desktop, pentru că dispune de numeroase porturi și dotări. Unitatea optică e inutilă pentru că Windows 10 se vinde și pe stick, iar copierea durează puțin.

Te-ar mai putea interesa