Acer Aspire 3 A315-41-R88G, laptop de 15 inci cu Ryzen 5 2500U

Dacă vreți un laptop multimedia nu prea scump atunci acest model Acer Aspire 3 A315-41-R88G ar fi recomandarea mea. Vine dotat cu procesor Ryzen 5 2500U care are nuclee, iar datorită cipului grafic Vega 8 e bun și la jocuri.

Modelul acesta vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », și pe acești bani primim un notebook care nu doar arată bine, ci care are componente noi. E un echivalent al laptopurilor bazate pe soluții Intel, doar că are un cost mai mic și performanțe ușor mai bune… lucru care reiese din părerile celora care l-au cumpărat sau care au făcut review-uri.


Avantaje

Modelul Acer Aspire 3 A315-41-R88G vine cu procesor. Acesta are un scor de 7348 în cpubenchmark, lucru care-l face echivalentul unui i5 din seria a opta.
Stă bine pe partea de porturi având 3 porturi USB, un HDMI, card reader, LAN Gigabit și wireless ac.
Cei de la Acer se laudă cu o autonomie de 6 ore, dar rămâne de văzut acest lucru întrucât autonomia e dependentă de ceea ce faceți pe el.
Ecranul e unul clar deoarece vorbim despre unul cu rezoluție Full HD, iar în felul acesta putem vedea filme fără pierdere de detalii.
Are instalați 8GB memorie RAM, dar se pot pune maxim 16GB. Din păcate ambele sloturi sunt ocupate (se știe că procesoarele AMD suportă RAM dual channel și din această cauză sunt mai rapide).
Stocarea acestui aparat se face pe SSD de 256 giga, iar în acest fel avem un laptop cu timp de răspuns rapid.

Dezavantaje

Nu e dotat cu unitate optică, iar cipul grafic nu are memorie video dedicată.
Putea să aibă o greutate mai mică de sub 2kg. Acest lucru ar fi ajutat la o portabilitate mai bună.

Concluzii

Eu zic că acest model e unul foarte bun pentru persoanele interesate de o soluție pentru sarcini multimedia. Poate fi utilizat și la jocuri deși nu e un laptop de gaming. În acest fel putem spune despre laptop că e unul modern dotat cu procesor de ultimă generație echivalent i5 quad core.
Într-un dispozitiv modern cel mai important lucru e procesorul, iar cel din modelul de față e foarte performant.

Te-ar mai putea interesa