Acer Aspire 3 A315-41-R6B8, laptop cu Radeon RX Vega 10

Laptopul Acer Aspire 3 A315-41-R6B8 nu e unul foarte popular dar are niște componente foarte bune pentru orice task. E vorba de Ryzen 7 care poate fi alternativa ideală la un i5 Kaby Lake R (cel cu 4 nuclee). Noile procesoare AMD vin echipate cu plăci video interesante deoarece pot fi comparate cu cele dedicate mai accesibile (ca Geforce 940MX). Pentru niște plăci video integrate, veți observa că se descurcă bine în multe jocuri și nu trebuie să ruleze chiar la detalii maxime.

Aveți un hard disc generos și un SSD în același buget nu ar fi oferit la fel de mult spațiu. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

E de apreciat că mai sunt și alte procesoare performante, dar nu sunt multe astfel e laptopuri și nu toate brandurile de laptopuri ofer Ryzen-uri. Acest Ryzen 7-2700U e cel mai avansat din serie și e echipat cu Vega 10 care e o soluție integrată bună. Are nevoie de cel puțin 8GB RAM și nu aș recomanda un laptop cu mai puțin.

Ca multe alte laptopuri lansate în 2018 și acesta are un ecran cu o rezoluție ceva mai mare. Spațiul de stocare e un alt capitol important și dacă 256GB vă e de ajuns, atunci luați în considerare un SSD. Chiar și așa hard discul intern poate fi folosit ca unul extern dacă folosiți un rack.

Păreri pro și contra

Autonomia de lucru e mare în cele mai multe situații deoarece discutăm de un hardware eficient și de ultimă generație. Laptopul arată foarte bine și poate fi folosit chiar și pentru a juca un joc, însă nu se comportă ca unul de gaming. Nu e cel mai ușor laptop de 15 inci, dar poate că nici nu-l veți transporta foarte mult.

Acer Aspire 3 A315-41-R6B8 are un preț foarte bun pentru ce oferă și veți avea la dispoziție și un port USB 3.0 care e foarte rapid, însă devine util numai dacă folosiți un stick sau hard disc extern. Viteza de transfer e bună pe wireless dar aceasta depinde mai mult de semnal și de modelul de router wireless ales, nu de tipul WiFi-ului (ac sau n).

Te-ar mai putea interesa