Acer Aspire 3 A315-41-R58X, laptop cu Ryzen 5 2500U

Laptopul Acer Aspire 3 A315-41-R58X e unul dintre puținele laptopuri care vin cu noua generație de procesoare AMD, iar aici discutăm de modelul Ryzen 5 2500U. Acesta are o placă video integrată Vega 8 care se descurcă foarte bine în cele mai multe jocuri. Nu e concepută pentru cele mai noi jocuri sau mai bine zis, nu le poate rula decât la detalii minime. E foarte important ca un laptop să aibă minim 8GB de RAM pentru că placa video nu are memorie video dedicată, astfel se folosește de memoria laptopului.

Prețul e foarte bun dacă luăm în calcul performanțele grafice dar și dotările oferite. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Noile procesoare AMD chiar impresionează și sper ca producătorii de laptopuri să le folosească mai des pentru că sunt o alternativă bună. Ecranul unui laptop e destul de important pentru că nu poate fi schimbat ca un monitor, de aceea trebuie să aibă o rezoluție 1080p că doar suntem în 2018. Detaliile oferite de conținutul media sunt foarte importante.

Chiar dacă memoria RAM e prezentă pe un singur slot, ea e de ajuns pentru acest tip de laptop și doar cele de gaming necesită 16GB. Construcția laptopului e solidă, dar cred că puteau să mai reducă din greutatea sa. Software-ul de pe acesta e Linux pentru ca laptopul să fie mai accesibil, iar voi trebuie să puneți ulterior Windows 10.

Păreri pro și contra

E unul dintre acele laptopuri accesibile care poate fi folosit pentru orice și procesorul poate fi comparat cu unul i5 Kaby Lake R. Cu alte cuvinte, nu veți găsi o configurație mia performantă în acest preț și cu o placă video decentă. Nu cred că veți găsi ce va mai bun decât acesta și dacă pe viitor vreți să-i măriți performanțele, atunci optație pentru un SSD care va înlocui actualul HDD.

Acer Aspire 3 A315-41-R58X e recomandarea mea și chiar dacă sunteți fan Intel, merită să verificați performanțele acestei configurații. Din păcate, nu sunt multe astfel de laptopuri care să vă ajute în anumite situații (jocuri 3D) la prețuri foarte bune.

Te-ar mai putea interesa