Acer Aspire 3 A315-41-R3WG, laptop cu Ryzen 3 2200U

Laptopul Acer Aspire 3 A315-41-R3WG vine echipat cu unul dintre cele mai populare procesoare de pe piață – Ryzen 3 2200U. Acesta nu e mai performant decât un Core i3 8130U, dar are o placă video integrată Vega 3 care se compară cu multe modele dedicate. Oricum, nu cred că veți un astfel de laptop doar pentru procesor și placă grafică, ci și pentru că arată bine și dotările sunt foarte bune. Laptopurile de culoarea neagră sunt clasice și elegante, iar construcția sa e una destul de solidă, de aceea are și 2.3 kg.

Designul seamănă mult cu cel al seriilor lansate în trecut și e unul plăcut, de aceea nu cred că trebuie schimbat ceva la el. Totuși, laptopurile din aluminiu sunt mult mai portabile și subțiri. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Noile procesoare AMD chiar reprezintă o soluție de luat în calcul și nici nu costă foarte mult dacă vreți să încercați jocuri sau aplicații cu cerințe hardware mai modeste. În 2018 chiar nu aș mai alege un laptop cu ecran HD, cât timp mai toate telefoanele au un ecran FHD, astfel conținutul media e mult mai detaliat și clar.

O placă video integrată se folosește de memorie RAM a laptopului, motiv pentru care producătorul s-a gândit bine să pună 8GB pe acesta. Veți avea destul de mult spațiu de stocare a datelor însă puteți mărit semnificativ performanțele cu un SSD.

Păreri pro și contra

Poate fi folosit de oricine după ce instalați Windows 10 pe acesta, că doar nu credeți să a fost conceput pentru a rula Linux. AMD oferă soluții alternative interesante și de buget, care merită încercate dacă nu mai vreți un laptop office clasic. Trebuie apreciat că are tehnologii de comunicații corespunzătoare și care le veți folosi zi de zi (WiFi ac, USB 3.0, bluetooth 4.0).

Acer Aspire 3 A315-41-R3WG poate fi folosit cu un mouse wireless dacă vreți să scăpați de firele din jurul laptopului. Chiar dacă laptopul are touchpad, productivitatea crește cu un mouse. Avantajul major oferit de un laptop e portabilitatea, dar nu trebuie să uităm că ocupă foarte puțin pe birou.

Te-ar mai putea interesa