Acer Aspire 3 A315-34, laptop cu Linux

Laptopul Acer Aspire 3 A315-34 e un laptop accesibil care are un hardware modest și satisfăcător – Intel Celeron cu 4 nuclee, SSD și memorie de 4GB. Singurul sistem de operare care-l puteți alege pentru un laptop e Windows 10, dar voi puteți folosi și Linux dacă nu vă doriți antivirus și poate îl folosiți strict pentru navigare web și redarea media. Linux oferă aplicații alternative și nu se adresează celor care folosesc doar anumite programe (pentru Windows).

Din imaginea de jos se vede că e un model mai compact decât generațiile precedente și greutatea a scăzut la 1.94 kg. Chiar dacă e subțire și nu prezintă unitate optică, veți vedea că are cele mai utile porturi. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Configurația e cea care am menționat-o mai sus, acelea fiind și cele mai importante caracteristici ale laptopului. Designul e unul modern, adică avem margini mai mici la ecran dar puteau fi mai mici.

Ecranul e unul de tip HD, adică are o rezoluție standard și poate că nici nu vreți mai multe detalii pentru că nu faceți editări și diagonala nu e chiar atât de mare ca la un monitor. Portul HDMI (audio/video) permite conectarea unui monitor sau televizor Full HD sau 4K, însă calitatea maximă care poate fi redată e 1080p. Există și laptopuri alternative care oferă o placă video dedicată.

Păreri pro și contra

Autonomia generoasă a bateriei depinde și de stilul de utilizare al utilizatorului (setări alese și ce fel de conținut rulați). Chiar dacă e subțire, portul de rețea (LAN) nu lipsește, dar nici USB-ul 3.0 și HDMI-ul. Laptopul acesta are performanțe bune deoarece procesorul e un Quad Core nou și SSD-ul se mișcă bine, iar capacitatea sa e de 256GB. Spațiul oferit e satisfăcător pentru cei mai mulți utilizatori și se poate folosi un stick USB sau hard extern dacă se dorește mai mult. Placa video prezentă pe acesta e cea din procesor și e una integrată.

Acer Aspire 3 A315-34 are o construcție robustă și se vede din imagini, iar voi puteți alege una din două culori disponibile – negru sau roșu. Bineînțeles, sunt numeroase modele disponibile pe piață, însă stocul e limitat și poate că la un moment dat va fi doar unul singur.

Te-ar mai putea interesa