Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Acer Aspire 3 A315-33, laptop cu SSD sau HDD

Acer Aspire 3 A315-33 e laptopul care costă foarte puțin datorită componentelor foarte accesibile și dotările sunt conforme cu bugetul. Aveți de ales între o variantă cu SSD și una cu HDD, adică între A315-33-C6QC și A315-33-C2HV. Ambele au aceleași design elegant pe negru și pot ține locul vechiului laptop pentru că acum aveți un gadget mult mai modern. Seriile acestui brand sunt numeroase și aceasta e una office (nu are acel G de la final).

Nu există nici o diferență de preț, dar va trebui să faceți un compromis dacă vă doriți capacitate ori performanțe superioare. Ideea e că nu le puteți avea pe amândouă în acest buget, dar mediile de stocare pot fi înlocuite cu un SSD mare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Procesorul Celeron N3060 e cunoscut și are două nuclee ca multe alte modele. Pentru taskuri office nu e nevoie de multe nuclee pentru că procesoarele sunt făcute pentru a rula pe mai puține nuclee, astfel se economisește energie. Restul nucleelor se activează doar în anumite situații și alte componente funcționează tot cam la fel. Memoria RAM e una cu frecvență mică și e una eficientă pentru că este de tip DDR3L. Laptopuri mai avansate care pot rula jocuri au DDR4 la frecvență mult superioară, dar voi nu aveți nevoie de ea.

Păreri pro și contra

Laptopul acesta e unul dintre cele mai accesibile variante de pe piață, deoarece are sistem de operare Linux preinstalat și procesor Intel Celeron. Laptopul se mișcă bine și sistemul pornește rapid de pe SSD, la fel și aplicațiile care le veți instala. Avem un ecran standard HD care oferă o imagine plăcută și nu e nevoie de mai mult dacă veți sta în fața sa de la o distanță mică. Porturile sale sunt de mai multe tipuri și e de apreciat că are unul de tip USB 3.0 (de 10 ori mai rapid).

Acer Aspire 3 A315-33 impresionează în acest preț iar recomandarea mea e să alegeți pe cel cu SSD, însă dacă vreți să stocați multe date pe el, trebuie să optați pentru un mediu de stocare mai mare sau chiar unul extern.