Acer Aspire 3 A315-33-C86N, laptop ieftin cu Intel N3060

Laptopul Acer Aspire 3 A315-33-C86N e un model foarte ieftin care a fost conceput pentru taskuri zilnice dar cu performanțe ceva mai reduse. În acest preț nu putea să aibă un procesor foarte scump, dar cred că se descurcă bine dacă vă rezumați la navigare web, aplicații office și redare media. Bineînțeles, un laptop mai scump poate oferi componente mult diferite și o construcție ceva mai reușită cu dotări mai multe. Fiecare serie oferă ale dotări dar cu fiecare generație e ceva în plus sau mai bun.

Cel din poza de jos are un ecran 1080p, dar modelul prezentat nu are o astfel de caracteristică. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Acel Intel N3060 e un Dual Core destul de nu că doar a fost folosită o tehnologie de fabricație de 14 nm. Astfel de procesoare nu sunt însoțite de plăci video dedicate, ci au dar pe cele integrate. Restul componentelor sunt sunt cele clasice și care se mișcă destul de bine – hard de 500 GB și memorie de 4 GB. Capacitatea poate fi mărită prin înlocuirea actualului hard disc cu unul mai mare (maxim 2 TB).

Cel mai bun sistem de operare pentru acesta care-i va evidenția foarte bine performanțele e Windows 10. A fost pus Linux pentru a fi mai accesibil deoarece nu se plătește licență. Instalarea se poate face și cu un stick USB 3.0, în special că laptopul are o astfel de interfață și nu e prezentă o unitate optică.

Păreri pro și contra

Acest laptop are dotări bune și anumite componente pot fi înlocuite dacă nu vă plac, dar nu prea merită să mai investiți în el. Ideea e că procesorul se mișcă foarte bine cu actuala memorie RAM și un SSD nu ar mări cu mult performanțele. Procesorul e foarte important iar dacă bugetul vă permite, vă puteți gândi la un Core i3.

Chiar dacă Acer Aspire 3 A315-33-C86N nu e cel mai performant de pe piață, are conectivitate foarte bună, arată bine și e destul de ușor de transportat. Sun destul de multe poze cu această serie, dar noua generație arată la fel ca și anterioara.

Te-ar mai putea interesa