Acer Aspire 3 A315-21G-99JA, laptop cu ecran Full HD

Laptopul Acer Aspire 3 A315-21G-99JA e un laptop multimedia destul de accesibil deoarece are un procesor AMD A9-9420, care e echivalentul unui Intel Pentium. Îmi place la acesta placa video dedicată deoarece e destul de performantă – poate rula cam orice joc la detalii minime, iar altele chiar la detalii medii. Bineînțeles, această configurație nu e cea mai inspirată pentru gaming, dar poate că acest laptop îl veți folosi și pentru alte taskuri – navigare web, programe, redare de conținut media etc. Arată destul de bine noua generație, dar Aspire 5 e și mai avansată.

Ținând cont că are un ecran FullHD și multe alte dotări interesante, prețul e justificat. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Orice procesor are o placă video proprie, iar acest AMD A9 are o placă video Radeon R5 care nu poate fi folosită la rularea unor jocuri. De aceea pe unele laptopuri e prezentă și o placă video cu memorie proprie, cum se întâmplă și în această situație – Radeon 520 de 2GB. Poate că la prima vede ați putea spune că e cea dedicată deoarece denumirea seamănă puțin cu cea a plăcilor video integrate Intel (HD Graphics 520).

Instalarea unui sistem de operare e destul de simplă cu un stick USB 3.0 sau hard disc extern cu aceeași interfață deoarece viteza de transfer e mai mare. Recomandarea mea e Windows 10 deoarece oferă și drivere corespunzătoare pentru așa componente.

Păreri pro și contra

Îmi place că vine fără unitate DVD, astfel construcția e mult mai subțire, dar greutatea nu a scăzut prea mult – 2.1 kg. Un ecran 1080p oferă mai multe detalii, adică nu mai trebuie să dați zoom de fiecare dată. Conectivitatea e foarte bună și la acesta, dar un minus ar fi lipsa portului USB tip C (în caz că aveți un stick compatibil sau un alt periferic cu această interfață).

Acer Aspire 3 A315-21G-99JA merită să fie luat în considerare dacă nu vă plac configurațiile cu Intel deoarece sunt costisitoare și vreți ceva diferit. Autonomia maximă a acestui laptop e de circa 5 ore și poate fi obține dacă nu folosiți tehnologii wireless.

Te-ar mai putea interesa