Acer Aspire 3 A314-22, laptop cu hardware AMD Ryzen 3

Laptopul din imagine este un Acer Aspire 3 A314-22 cu hardware puțin mai diferit și am menționat mai sus că are un procesor AMD Ryzen. Acel model Ryzen 3 este echivalentul unui Core i3 deoarece este un Dual Core cu scor de performanță foarte bun (4000 de puncte în CPU Benchmark). Este perfect pentru cât costă laptopul și pe lângă acesta aveți suficientă memorie și un SSD rapid. Nu veți mai vedea laptopuri cu hard discuri, eventual cu două medii de stocare – hard disc și SSD.

Această serie oferă mai multe variante, chiar și pe culori diferite însă pe argintiu cred că arată cel mai bine. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Modelul de sus oferă un plus de performanță pentru acest buget datorită configurației cu AMD (aș are și HP Pavilion 14-ec0017nq), iar pe partea de grafică se descurcă bine. Poate că are doar o placă video integrată, dar este de ajuns pentru taskuri zilnice. Multe jocuri au nevoie de un astfel de laptop, adică sunt necesare alte componente hardware (similare ca performanță cu cel de pe PC-uri). Un laptop office cum este cel de sus are o baterie bună cu o autonomie satisfăcătoare, iar dacă laptopul va fi folosit strict pe birou, puteți să-l țineți mai tot timpul în priză.

Spațiul de lucru (ecranul) este de ajuns pentru că veți sta aproape de el și conectarea la un monitor sau TV se poate face cu un cablu HDMI, în caz că vreți să vedeți un anumit conținut pentru un ecran mai mare. Nu cred că acest laptop este cel mai bun desktop replacement, însă depind de cerințele voastre. Poate că unii dintre voi vă puteți mulțumi doar cu un ecran de 17 inci, deci vă permiteți un laptop mult mai scump.

Concluzie

Merită să vă schimbați vechiul laptop cu unul mult mai compact și portabil, în special că prețurile au mai scăzut în ultima perioadă. Acer Aspire 3 A314-22 poate fi ales dacă nu vreți să vă jucați jocuri 3D pe el și nici nu vreți să-l solicitați cu anumite programe profesionale. Laptopurile au devenit tot mai compacte în ultimii ai și ideea de „ultrabook” a dispărut, acum sunt doar laptopuri ultraportabile.

Te-ar mai putea interesa