Acer AS5749-2334G50Mikk

Un laptop de recomandat pentru cei care au nevoie de unul pentru utilitate Office adică programe, navigare web etc. e acest laptop Acer AS5749-2334G50Mikk. Motivul pentru care acesta e mai bun decât oricare altul e acela că acesta are un preț foarte atractiv, performanțe decente, nu are Windows și ecranul are protecție glare. Dacă doriți un model cu Dual Core deoarece nu aveți un buget mare atunci un Aspire 5749Z-B952G50Mikk ar fi bun. Dar eu tot pentru acesta aș merge în special dacă doriți să vizionați filme Full HD pe un monitor conectat la HDMI-ul laptopului. Pentru faptul că nu are Windows instalat, prețul de achiziție al acestuia e cu vreo 300-400 lei mai mic dar dacă aveți nevoie de un software licențiat, optați pentru Windows 7 și nu XP. Performanțele acestuia sunt datorate în mare parte procesorului Sandy Bridge modelul Core i3 2330M care a apărut recent și face față oricărei aplicații. Prețul bun Vezi prețul special de azi »

Poze

Capacul
Deschis

Specificații tehnice

Procesorul Intel Core i3 e un model mai nou și anume 2330M de 2.2 GHz. Acesta are un cache de 3 MB și placa video integrată din el e HD Graphics 3000. Vine cu un ecran LCD de 15.6 inci care oferă imagini destul de clare și vii colorate datorită tehnologiei LED. Ecranul are și o rezoluție foarte bună (HD+) pentru vizionarea de filme până la calitate 720p. Protecția glare sau mată e foarte bună deoarece nu permite ca lumina să se reflecte și deci puteți să folosiți laptopul chiar și în spații deschise.  Cu acesta puteți puteți folosi mai multe aplicații în același timp datorită memoriei RAM de 4 GB dar poate fi și extinsă la maxim 8 GB dar numai dacă considerați că nu vă ajunge 4.

Chiar dacă HDD-ul e unul de 5400 RPM, e foarte spațios deoarece spațiul de stocare e de 500 GB. Placa video integrată e bună chiar și pentru vizionarea de filme 1080p dar spre deosebire de una dedicată acesta are un consum redus de energie pentru ca dumneavoastră să beneficiați de o autonomie mare. În ceea ce privesc jocurile, eu recomand configurații fie AMD APU fie una cu placă video dedicată. La capitolul dotări, Acer AS5749-2334G50Mikk are următoarele: unitate DVD RW, cititor de carduri, cameră web, difuzoare stereo, WLAN, LAN, VGA, HDMI, trei USBuri 2.0, microfon, baterie de 6 celule și ieșire audio.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: cântărește doar 2.4 kilograme, sistem de operare gratuit (Linpus), autonomie de 3-4 ore, arată destul de bine, ieftin și procesor Core i3 din a doua generație.

Minusuri: nu are USB 3.0 care e de 10 ori mai rapid decât 2.0.

Concluzie

Acest Acer AS5749-2334G50Mikk e un model foarte bun care poate înlocui fără probleme vechiul PC în special dacă v-ați săturat de cabluri. Jos puteți vedea un model care arată ca acesta:

Te-ar mai putea interesa