Acer AS5742G-564G50Mnkk

Laptopul Acer AS5742G-564G50Mnkk e unul dintre acele laptopuri care merită încercate deoarece are configurație performantă și un preț atractiv. Se observă că face parte din seria precedentă sau mai bine spus face parte din seria 5742, iar configurația sa e una mai veche adică are procesor din prima serie. Însă placa video e ceva mai nouă, e vorba de GeForce 610M de 1 GB. Cu siguranță poate să facă față unor jocuri precum Battlefield 3, Skyrim sau Crysis 2. Laptopuri cu procesoare i5 Ivy Bridge costă cu vreo 500 de lei mai mult, deci prețul e destul de consistent. AS5742G-564G50Mnkk are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Așa arată
Întredeschis

Specificații tehnice

Procesorul i5-560M e unul foarte bun însă nu se poate compara cu unul mai nou. Dar dacă nu sunteți o persoană cu multe pretenții, cred că nu veți regreta alegerea făcută. Oricum e superior actualelor procesoare i3 și la un ecran HD nu văd rostul unui Core i7. Un i7 e bun pentru laptopuri cu ecran de 17 și rezoluții Full HD. Deci are un ecran de 15.6 inci cu rezoluție HD iar pentru că ecranul e unul lucios, luminozitatea și contrastul sunt ceva mai bune.

Memoria instalată e de 1333 MHz (deci e suficientă din punctul meu de vedere pentru a vă juca decent) și are o capacitate de 4GB. Dacă vă plac jocurile, ar trebui să mai luați o memorie de 4GB deoarece suportă până la 8GB. Cât despre hard, nu văd de ce l-ați înlocui deoarece e unul spațios. Placa video dedicată de la NVIDIA e una pe 64 de biți, dar destul de bună și se vede cel mai bine în clipul de jos. Pentru aplicații și internet, aveți la dispoziție și o placă video integrată (cea Intel din procesor).

Nu are rost să vă enumăr toate dotările sale însă trebuie precizat că are o cameră web de 1.3MP, HDMI, un singur difuzor, o baterie de 6 celule care oferă peste 3 ore de funcționare.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: accesibil, procesor Core i5, autonomie modestă, posibilitatea de a instala 8GB RAM etc.

Minusuri:placa video putea fi una cu memorie de 2GB.

Concluzie

Acest Acer AS5742G-564G50Mnkk e o recomandare bună chiar și pentru un prieten deoarece e ieftin, performant și portabil. E alternativa perfectă la un desktop deoarece puteți să-l luați cu voi și nu ocupă mult spațiu în cameră sau pe birou. Bineînțeles, îi puteți mări portabilitatea cu un router wireless.

Te-ar mai putea interesa