Acer AS5742G-374G50Mncc

Dacă sunteți în căutarea unui notebook din seria trecută, acest laptop Acer AS5742G-374G50Mncc e cu siguranță alegerea ideală având un raport performanță/preț ideal. Alternative la acesta sunt modelele AS5742G-384G50Mncc și Aspire 5742G-374G50Mncc. Am precizat seria „anterioară” doare procesorul nu e unul Sandy Bridge iar acesta face parte din seria 5742G adică dedicat gaming-ului mediu. Spun asta pentru că pentru a fi laptop pentru jocuri profesional îi trebuie cel puțin Core i5 și o placă grafică pe 128 de biți ca GT540M sau GT 525M. Însă dacă nu sunteți un gamer înrăit acesta oferă atât performanțe Office cât și în jocuri datorită componentelor hardware modice. Dacă v-ar interesa un laptop care poate fi luat cu un buget modic atunci recomandarea mea e și acesta. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

La un așa preț nu cred că veți găsi un model mai bun în special care să vină și cu un procesor Core i3. Majoritatea modelelor pe care le În general Acer oferă alternative ieftine la laptopuri dar și la o calitate acceptabilă. Design-ul acestuia nu diferă de cel al celorlalte modele din aceeași seria chiar dacă are un astfel de cod. AS vine de la Aspire care e mai bun decât un eMachines și care arată deasemenea mai bine. Diferența de preț dintre un Aspire și un eMachines nu e foarte mare (între 100-400 lei) dar eu recomand cele Aspire datorită calității materialelor (aici mă refer la materialele din care e făcută carcasa). Mai jos am pus câteva poze cu acest Acer AS5742G-374G50Mncc dar și două clipuri (cu performanțele plăcii video și unul de despachetare sau unboxing).

Poze

Deschis
Așa arată
Întredeschis

Specificații tehnice

Procesorul după cum am zis anterior e unul de la Intel numit Core i3 model 380M care e cunoscut ca având un cache de 3 MB, Hyper Threading și o frecvență minimă de 2.4 GHz. Acesta vine cu placă video integrată în acesta care are suport HD pentru filme 720p dar și unele 1080p. Aici e vorba despre modelul Intel HD Graphics care e cunoscut și pentru consumul foarte redus de energie. Motiv pentru care în modul office veți beneficia de o autonomie maximă între 3 și 4 ore. În nici un caz nu veți beneficia de o autonomie foarte mare atunci când folosiți placa video dedicată GT 520M de la NVIDIA. Dacă aveți de gând să-l folosiți alimentat la priză, recomand să setați cea dedicată pe implicit sau default din Nvidia Control Panel (astfel nu veți avea probleme când vă jucați).

Puteți juca jocuri pe acesta și datorită faptului că vine cu memorie RAM destul de multă – 4GB la 1066 MHz – care poate fi există la maxim 8GB. Ecranul LCD iluminat cu tehnologie LED vă oferă o calitate mai bună a imaginii și aici mă refer la contrastul ridicat și la culorile vii. Nu are rost să vă uitați la filme Full HD dacă nu aveți un TV sau un monitor deoarece rezoluție ecranului e de 1366 cu 768 pixeli și deci nu veți observa vreo diferență între un film la 720p și un film la 1080p. Dar rezoluția e una foarte bună având în vedere că ecranul e unul de 15.6 inci numit Acer CineCrystal. Acest AS5742G-374G50Mncc vine cu un hard disk foarte mare – 500GB – și performant – 5400 RPM.

Pe partea de multimedia pot să spun c prezintă cam toate dotările necesare: unitate DVD, cameră web, cititor de carduri și un difuzor. Are conectivitate WLAN și LAN, iar pe partea de porturi stă foarte bine: HDMI, VGA, microfon, ieșire audio și trei USBuri 2.0. Jos puteți vedea performanțele laptopului Acer AS5742G-374G50Mncc în jocul Battlefield 3:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: sistem de operare gratuit – Linux (dând posibilitate utilizatorului să instaleze ce sistem de operare dorește după ștergerea actualului), tastatură numerică (ideală pentru cei care lucrează des cu numere), cântărește 2.6 kilograme (aceasta e și media pentru modelele de 15), acumulator destul de mare, tastatură plăcută la atingere, puteți juca toate jocurile la detalii modice,

Minusuri: are doar un difuzor.

Concluzie

Acest laptop Acer AS5742G-374G50Mncc e recomandarea mea fără dar și poate având în vedere că face față unor jocuri destui de noi la detalii medii.

Te-ar mai putea interesa

8 comentarii la „Acer AS5742G-374G50Mncc”

  1. ok. ce zici as putea sa joc ceva jocuri pe Asus X54HY-SX030D. te intreb deoarece are 4 gb ram si nu poate fi marita pntru ce are doar un slot pentru ram. de placa video ce parere ai ar merge la jocuri?

  2. Oricum nu prea are sens să bagi mai mulți RAMi. Placa e destul de bună și merg jocurile noi la detalii bune.

Comentariile sunt închise.