Philips 196V3LAB

Vreau să vă recomand un monitor office decent adică monitrul LED Philips 196V3LAB de 18.5 inci care e Wide, cu conexiune DVI și negru. E destul de bun și în jocuri datorită timpului de răspuns de 5 milisecunde, dar și a rezoluției optime pentru filme de înaltă definiție. Ecranul cu leduri oferă un plus de calitate imaginii și un consum redus de curent și un preţ bun Vezi prețul special de azi » fiind unul foarte bun ca cel al monitorului 166V3LSB.

Poze

Din imaginile de alături se poate vedea că e foarte asemănător cu modelele 206V3LAB şi 227E3LSU şi  iar prețul monitorului din acest mic preview e cu vreo 100 lei mai ieftin deoarece și diagonala e ceva mai mică.

Din față
Foarte subțire

Specificaţii tehnice

Philips 196V3LAB este un monitor cu o diagonală medie de 18,5 inci și cu un timp de răspuns de cinci milisecunde. Rezoluția de 1366 pe 768 pixeli (ca a lui 197E3LSU/00) e cam demodată dar bună și e perfectă pentru filmele 720p. Iar deoarece are ecran cu tehnologie led e normal ca luminozitatea să fie mare, contrastul de 10 milioane la 1 și consumul de curent mic.

Are numeroase certificări printre cele mai cunoscute sunt CE și TUV. Restul sunt și ele importante însă nu cred că are rost să le enumăr pe toate. Pe partea de facilități are două difuzoare integrate care au 1,5 W fiecare. Din păcate, 196V3LAB nu are tuner TV așa încât să vă puteți uita la TV dar are porturi populare ca VGA și DVI. Nu are HDMI însă portul DVI este unul digital și oarecum la fel de bun.

Consumul de energie electrică nu e mare, ci e de 13 W. Acest consum extrem de mic e datorat tehnologiei cu care e făcut monitorul și grație acestei tehnologii trebuie spus că are o greutate de sub trei kilograme. O caracteristică întâlnită la laptopuri, dar și la acest monitor e blocarea Kensington. (Sunt sigur că multora li se va dovedi inutilă dar e bine că există.)

Păreri pro şi contra

Pro: arată bine, este ieftin, consumă puțină energie, performanțele sunt decente și calitatea Philips se vede și la 196V3LAB.
Contra: ecranu nu e Full HD și nici nu are conectivitate HDMI.

Concluzie

Dacă vrei un monitor care să-l folosești în principal pentru sarcini de birou și eventual un joc la sfârșit de săptămână atunci îți recomand acest Philips 196V3LAB care are și un preț destul de atractiv.

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Philips 196V3LAB”

  1. Salut,

    Am vazut ca ai facut un mini review atat pentru Philipsul de aici cat si pentru LG E1911S-BN. Strict dintre cele 2 care ti s-a parut mai bun ?

    Mersi

  2. Modelul Philips e mai bun deoarece are port DVI, pe lângă cel VGA, contrast dublu, boxe integrate (nu utile oricui), un consum inferior de curent și o greutate cu vreo jumătate de kilogram mai mică. Costă cu 10 lei în plus, dar se recuperează prin consumul mai mic de curent. 😛

  3. Portul DVI suplimentar nu este un mare plus, exista adaptoare pentru asta, iar la 18.5″ nu este diferenta mare intre analog si digital, am un Philips de 23″ si diferenta nu e mare. Boxele nu ma ajuta, oricum, mai toate modelele slim au difuzoare slabute … ma intereseaza din punct de vedere vizual, care monitor reproduce o imagine mai buna si in special mai linistitoare pentru ca o sa fie folosit in special la browsing si rareori la filme.

    LG ca si aspect nu ma da pe spate, l-am vazut in Domo si pare cam firar, in schimb Philipsul pare sa fie mearga pe acelasi format cu monitorul ce-l detin eu, suprafata glossy si linii moderne. Sper sa ma poti ajuta sa-l aleg pe cel mai bun, ambele au acelasi pret.

Comentariile sunt închise.