Asus G53SW-SZ192V

Acest laptop Asus G53SW-SZ192V este cel mai bun Republic of Gamers raport performanţă/preţ, arată la fel ca şi restul modelelor din seria 53 şi este chiar mai performant decât un G53JW care costă ceva mai mult. Configuraţia lui este cam aşa i7 Sandy Bridge, 4 giga de RAM, placă video GTX 460M de 1.5 giga, două harduri SSH de 500 de giga şi un port USB 3.0. USB 3.0 poate fi util pentru un transfer mai rapid de date fie că utilizaţi un hdd extern fie o memorie flash cu interfaţă usb 3.0, şi în special că nu are unitate Blu-Ray.

Carcasa este la fel ca şi la celelalte modele, adică foarte rigidă şi are formă Stealth. Tastatura este iluminată dar nu ca şi la cele Alienware, mai precis iluminarea vine mai mult de sub taste (Alienware are iluminare pe marginea tastatelor) adică noapte nu devine obositoare în special că poţi seta şi culoarea. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » şi Asus G53SW-SZ192V vine ca o alternativă ieftină faţă de modelele actuale şi la predecesorul său Asus G53SW-SX098V care avea i5 Sandy Bridge.

Poze

Din lateral
Pornit

Specificaţii tehnice

După cum am mai precizat anterior Asus G53SW-SZ192V are un procesor Intel Core i7 Sandy Brdge model 2630QM care are o frecvenţă de 2 GHz, cache de 6 MB şi tehnologie 32 nm. Ecranul este unul Glare de tip FHD cu o rezoluţie Full HD de 1920 cu 1080 pixeli şi o diagonală de 15.6 inci. Acesta vine cu tehnologie LED pentru un contrast mai ridicat şi culorii ceva mai vii.

Capacitatea memoriei RAM DDR3 este de 4 giga de tip 1333 MHz, care poate fi mărită până la 16 giga. Mai precis, 4 giga pe fiecare slot deoarece doar unul din cele patru sloturi este ocupat. Spaţiul de stocare al hard disk-ului sau mai bine zis al hard disk-urilor este de 1 tera (500 + 500). Acestea sunt două SSH-uri, acestea având şi ele un rol şi anume de mărire a timpului de acces a datelor care presupune o viteză de pornirea mai mare a laptopului şi a aplicaţiilor. Acestea sunt rezistente la şocuri, pot fi utilizate la temperaturi scăzute şi viteza de transfer/citire/copiere este mai mare decât la cele SATA 2.

Placa video Intel HD Graphics 3000 este cea mai bună din categoria sa, poate reda filme atât HD cât şi Full HD. Aceasta este integrată în chipul procesorului pentru a oferii un plus de performanţă dar şi un consum mai redus de energie. Cea dedicată nVIDIA GeForce GTX 460M are o memorie video de 1.5 giga pe 192 de biţi şi deci este destul de bună pentru a rula orice joc la orice nivel de detalii. Comutarea dintre ele se poate face manual sau automat cu ajutorul tehnologiei Optimus.

Pe partea de multimedia, porturi şi comunicaţii acest laptop Asus G53SW-SZ192V vine cu unitate DVD, difuzoare stereo integrate, cititor de carduri, cameră web de 2.0 MP, tehnologie EAX Advanced HD 5.0, THX TruStudio, microfon, trei USB-uri 2.0, ieşire audio, port VGA, mufă RJ-45, un USB 3.0, port HDMI, bluetooth şi Wi-Fi.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri: autonomie de lucru de circa 8 ore datorită bateriei de 8 celule şi a tehnologiei Power4Gear de la ASUS, are sistem de operare Windows 7 deja instalat, este mai bun şi ieftin decât multe alte modele de pe piaţă din aceeaşi familie (RoG), configuraţie decentă pentru gaming, tastatură numerică, harduri de tip SSH, tastatură iluminată şi arată foarte bine.

Ca minusuri: un astfel de laptop Asus G53SW-SZ192V destul de greu (3.9 kilograme) deci nu este un laptop prea portabil dar cu siguranţă este unul foarte performant pentru acest preţ

Concluzie

Acest laptop Asus G53SW-SZ192V îl recomand tuturor celor pasionaţi de jocuri pentru că este cel mai bun pentru un preţ de circa 50 de milioane, şi bineînţeles celor care şi-l pot permite. Se poate opta şi pentru ratele fixe fără dobândă dacă nu aveţi bani cash.

Te-ar mai putea interesa

6 comentarii la „Asus G53SW-SZ192V”

  1. l-au avut doar 3 zile (emag.ro la comanda), nu cred sa fi reusit careva sa „prinda” vreo unul :).

  2. Probabil nu a comandat nimeni și de aceea l-au scos din ofertă. Probabil o să-l bage din nou.

  3. OK, sunt SATA, dar in RAID? si apoi SATA cat? 1, 2 sau 3 🙂 [sunt cam zgarciti astia de la ASUS cand este vorba despre astfel de detalii]

  4. M-am uitat pe forumurile străine de specialitate pentru că și pe mine m-au interesat câteva informații despre un RoG și un Asus Lambo, dar și nu am găsit prea multe informații.
    Nu știu ce SATA are acest model, dar oricum e peste 1. Toate laptopurile noi vin cu SATA2.
    Cei de la eMAG spun în detalii că este un hard de 1 giga ceea ce însemnă că sunt două harduri în RAID. Adevărul e că nu am văzut laptopuri cu hard mai mare de 640, deci înseamnă că acesta are două harduri combinate în Raid pentru a fi văzut ca unul de software.

Comentariile sunt închise.